Inspiratie Tips Trends

8 redenen om een veranda of terrasoverkapping te plaatsen

Veel mensen twijfelen of ze de keuze moeten maken voor een veranda of terrasoverkapping en wat hiervan precies de voordelen zijn. Om je te overtuigen van de voordelen, gingen wij op zoek naar de belangrijkste redenen voor het plaatsen van een veranda.

1.     Bescherming voor je tuinmeubelen

Een belangrijke reden om een veranda te plaatsen is het beschermen van jouw tuinmeubelen. Je tuinmeubelen hebben het zwaar te verduren in jouw tuin. Als ze onbeschermd staan worden ze blootgesteld aan regen, zon, wind en vuil. Door ze onder een veranda of terrasoverkapping te plaatsen gaan ze veel langer mee.

2.     Een extra leefruimte

Een veranda zorgt voor een extra leefruimte in jouw tuin. Hierdoor breng je automatisch meer tijd door in de tuin. Het is een droge plek waar je ook kunt zitten terwijl het regent.

3.     Waarde toevoegen aan de woning

Een veranda of terrasoverkapping voegt waarde toe aan je woning en helpt je bij de verkoopbaarheid van je woning. Een veranda of terrasoverkapping is voor woningzoekenden mogelijk een extra reden om wel of niet voor een huis te kiezen.

4.     Schaduw en verkoeling

Door een veranda te plaatsen kun je een schaduwplek in je tuin creëren. Dit zorgt voor verkoeling op de warme zomerdagen. Met name als je een tuin op het zuiden hebt kan het je veel comfort bieden.

5.     Voordeliger dan een uitbouw

Veel mensen twijfelen tussen een veranda of uitbouw. Een uitbouw is vaak een heel project en vrij prijzig. Een veranda is een stuk voordeliger en sneller te realiseren.

6.     Verlenging van het buitenseizoen

In Nederland valt veel regen, heel veel regen. Volgens het KNMI gemiddeld zo’n 800 mm neerslag per jaar! De regen valt met name in het voorjaar en het najaar. Met een veranda kun je eerder en langer buiten zitten.

7.     Droge plek voor je was

Een ander voordeel is een droge plek voor je was. Hoe vaak hoor en zie je wel niet dat iemand naar buiten heen sprint om de was van de waslijn te halen als het begint te regenen. Als je je was onder jouw veranda of terrasoverkapping laat drogen hoef jij je hier niet druk om te maken.

8.     Soorten en maten

Veranda’s zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten, ontwerpen en materialen. Zo is er altijd wel een veranda of terrasoverkapping die past bij jouw huis en/of tuin. Of je nou een jaren 30 huis hebt of een moderne woning. Ook kun je overwegen om te kijken naar een tuinhuis of blokhut met veranda en zijn tal van mogelijkheden. Je kunt een veranda bijvoorbeeld gebruiken om je jacuzzi te overdekken, een buitenkeuken te maken of het zelfs gebruiken als afscheiding tussen je buren.

Ook interessant