Inspiratie

Hoe bescherm ik tuinmeubelen in de winter

Wanneer je deze zomer net nieuwe tuinmeubelen gekocht hebt is het natuurlijk belangrijk om deze goed te beschermen. Je wilt er voor zorgen dat je er zo lang mogelijk lang van kunt blijven genieten. Om dit te realiseren is het van belang dat je, je tuinmeubelen op correcte wijze onderhoudt en beschermt tijdens de wintermaanden. In artikel geven wij je een aantal handige tips die ook jouw tuinmeubels ‘winterproof’ maken.

Tuinmeubels binnenzetten

Mensen vergeten vaak hun tuinmeubelen te beschermen als de winter om de hoek komt kijken. Ook is het mogelijk dat je natuurlijk gewoonweg geen plaats hebt thuis om al je tuinmeubels binnen te zetten. Mensen met een ruime tuinhuis of grote garage zouden hun tuinmeubelen binnen kunnen zetten tijdens de koude wintermaanden.

Heb je houten tuinmeubels? Vergeet dan niet om er voor te zorgen date r genoeg verluchting is binnen. Zo voorkom je vervelende aanslag en schimmels op je tuinmeubelen. Een andere handige tip van een lezer is dat mensen met houten tuinmeubels in de winter gebruik zouden moeten maken van tuinmeubelbeits.

Tuinmeubels afdekken

Er zijn een aantal mogelijkheden om je tuinmeubels in zijn geheel of bepaalde onderdelen af te dekken. Bij onze partner Kees Smit vindt je verschillende afdekhoezen en ander beschermmateriaal in het assortiment. Het is verstandig om bijvoorbeeld je tuinkussens, plastic of kunstof tuinmeubels en houten tuinmeubels bescherming te bieden.

Aluminium tuinmeubels

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor aluminium tuinmeubels. Wanneer je kort geleden een aluminium tuinset hebt aangekocht heb je wel iets meer geld uitgegeven maar daar staat ook iets tegenover! Aluminium is zeer duurzaam en mogen tijdens de wintermaanden ook gewoon buiten blijven staan. Het reinigen aankomende voorjaar kan je doen met een special onderhoudsmiddel welke geen krassen veroorzaakt aan je tuinmeubelen.

kunststof tuinmeubels

Ook kunststof tuinmeubels zijn enorm in trek. Dit komt met name door de vrij lage aankoopprijs van kunstof tuinmeubelen. Deze type tuinmeubels kunnen zonder problem tijdens de barre wintermaanden buiten blijven staan. Wij raden je overigens wel aan om ze onder een afdakje te zetten of een onder een afdekzeil. Dit zorgt er namelijk voor dat je tuinmeubels niet gaan verkleuren.

Ook interessant