Inspiratie

Hoe geniet je zo lang mogelijk van je tuin?

Nu we weer volop kunnen genieten van geweldige winterdagen staan de Nederlandse tuinen er een beetje verlaten bij. De meeste planten zijn alweer verwijderd uit de tuin en er wordt amper nog gebruik gemaakt van de luxe van de tuinmeubelen. Eigenlijk best zonde als je bedenkt hoeveel mensen een eigen tuin als ultieme rijkdom beschouwen. Veel mensen vinden het dan ook enorm vervelend dat ze tijdens de wintermaanden ontzettend weinig gebruik maken van deze luxe. In dit artikel vertellen we hoe je zo lang mogelijk geniet van eigen tuin.

Investeer in mooie vuurkorven

De voornaamste reden dat tuinen minder worden gebruikt in de winter is omdat het simpelweg te koud is. We hebben weinig zin om met een dikke winterjas in de kou te gaan zitten als je ook lekker binnen voor de televisie kunt hangen. Toch is de buitenlucht ontzettend goed voor ons. Zeker met de R in de maand is het belangrijk dat je voldoende vitamines opdoet. Veel vitamines haal je uit de buitenlucht, maar hoe voorkom je dat de ijzige kou je deert? Het antwoord is gemakkelijk: investeer in mooie vuurkorven!

Vuurkorven geven je de nodige warmte als de temperaturen dit niet automatisch voor je doen. Hierdoor is het nog steeds aangenaam vertoeven in de tuin en betekent de winter niet direct dat je geen gebruik meer kunt maken van jouw heerlijke plekje. Kleed het geheel gezellig aan met fijne kaarsjes en leuke tuinaccessoires en je bent ook in de winter niet meer weg te slaan uit jouw mooie tuin.

Schaf kwalitatieve tuinmeubelen aan

Tegenwoordig vind je een enorm groot assortiment aan tuinmeubelen. Veel tuinmeubelen zijn echter alleen geschikt voor de zomermaanden. De kwaliteit laat te wensen over en de hele winter buiten staan is niet bevorderlijk voor de levensduur. Als je langer wilt genieten van de luxe van eigen tuin is het belangrijk dat je kwalitatieve tuinmeubelen aanschaft. Vraag bij aankoop van nieuwe tuinmeubels na of deze het gehele jaar kunnen blijven staan. Zo ben je niet alleen minder tijd kwijt aan het verplaatsen van meubels, maar hoef je ook nog eens minder ruimte in een opbergplaats vrij te maken. Langer genieten van eigen tuin doe je met fijne en sterke tuinmeubels.

Laat een overkapping plaatsen

Ben je iemand die altijd graag tijd doorbrengt in eigen tuin, maar wordt dit vaak bemoeilijkt door het wisselvallige weer van ons kikkerlandje? Bekijk dan de mogelijkheden voor een overkapping in eigen tuin. Deze zorgt ervoor dat je tijdens elk weertype lekker in de tuin kunt vertoeven. Daarnaast zit je tijdens de zomermaanden ook nog eens uit de felle zon en verhoog je de waarde van je woning. Een win-win situatie voor iedereen dus! De prijzen van een overkapping zijn zeer uiteenlopend waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Wij raden aan om offertes bij meerdere leveranciers aan te vragen. Door prijzen te vergelijken kan je een hoop besparen. Doe tevens research naar de ervaringen van andere klanten. Deze vertellen je veel over de kwaliteit van de overkapping, zodat je jarenlang plezier kunt beleven aan eigen tuin.

Ook interessant