Inspiratie Trends

Tuin of balkon gezellig aankleden

De zomer is net voorbij, maar hoe lekker is het om nu al uit te kijken naar het voorjaar en je weer kan denken aan je tuin of balkon gezellig aankleden. Aangezien de zomers de laatste jaren alleen maar warmer en droger worden, betekent dit ook dat er meer gelegenheid is om lekker in je tuin of op je balkon te gaan zitten. Natuurlijk wil je dan ook dat je tuin of balkon gezellig is en dat deze naar jouw aangekleed is. Alleen is de vraag wel vaak: waar begin ik met het aankleden van mijn tuin of balkon?

De tuinentrends

Tegenwoordig mag je ook allerlei verschillende materialen met elkaar mixen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van steigerhout versus strakke glanzende materialen.

Het gebruiken van verschillende materialen

Het gebruik van bamboe is tegenwoordig erg hip. Dit is handig bij het aankleden van een balkon. Gebruik bamboe voor de afscheiding van de buren. Dit heeft een leuke uitstraling en het geeft je ook nog meer privacy op je balkon. Maar ook in je tuin kan je dit goed gebruiken als afscheiding.  Voor de aankleding van je tuin of balkon is het ook leuk om met kleur te werken.

Bamboe is een goed materiaal waar veel kleuren mee samen kunnen. Bamboe geeft vaak een gevoel van zomer, doe hier wat leuke gekleurde bloempotten en kussentjes bij en het is gelijk een gezellige sfeer.

Ook zie je de laatste tijd rotan materiaal vaak terug. Rotan materiaal wordt vaak gecombineerd met veel groen. Leg hier vervolgens een leuk gekleurd vloerkleed bij en je balkon of tuin is helemaal zomerproef.

Voor welke stijl je ook kiest, een loungebank van pallets past vrijwel overal bij. Doordat ook de loungeset van een natuurlijk materiaal is, kan je dit weer heel leuk combineren met het bamboe en het rotan materiaal. Combineer dit met een leuke plant en gekleurde kussens en jouw balkon of tuin is een plek waar je heerlijk tot rust kan komen.

Planten en potten

Planten bepalen vaak de sfeer op een balkon of een terras. Planten hebben vaak een stoere uitstraling wat past bij elke stijl. Maar ook de potten zijn bepalend. Ga je voor strakke grijze, witte of zwarte betonlook potten  of meer voor de ouderwetse terracotta potten?

Parasols

Maak je balkon of tuin vervolgens helemaal af met een parasol. Parasols zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Zo is er voor elke tuin of balkon wel een gepaste parasol. Een parasol zorgt natuurlijk ook voor een stukje schaduw, waardoor je ook op de hele warme dagen toch lekker kan genieten van je tuin of balkon.  Kan je nou niet zo makkelijk kiezen?

Ook interessant