Tips Trends

Inspiratie voor een vlonder in je tuin

Wil je een vlonder aanleggen in je tuin, dan zijn er veel mogelijkheden. Hier lees je 3 inspirerende ideeën om je te helpen met kiezen! De meeste vlonderplanken zijn vaak in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Er is bijvoorbeeld keuze uit met of zonder profiel in de plank. Dat is handig, zo kun je zelf de uitstraling van je vlonder bepalen!

Vlonder van bamboe vlonderplanken

Bamboe is bijzonder sterk en duurzaam. Daardoor is het heel geschikt als materiaal voor vlonderplanken. Het kan goed tegen vocht en dat is ideaal is als je een vlonder aan het water of rondom een zwembad aan wilt leggen. Daarnaast hebben de bamboe planken een donkere kleur waar de groeiknopen van de bamboestengels nog doorheen te zien zijn. Dat zorgt voor een exclusieve en luxe uitstraling.

Eigenlijk is bamboe een grassoort die dus verwerkt wordt tot planken. Het mooie is dat deze grassoort snel groeit, soms met wel 30 cm per dag. Het is dus ook nog eens een ecologisch verantwoorde keuze.

Vlonder van kunststof planken

Een andere duurzame en bovendien onderhoudsvrije optie zijn kunststof planken. Dat klinkt alsof ze er onnatuurlijk uitzien, maar niets is minder waar. De planken zijn niet helemaal van kunststof, maar bestaan ook deels uit houtvezel. Die combinatie heet composiet.

Het voordeel is dat de planken een natuurlijke uitstraling hebben door de houtvezel. Maar dankzij de kunststofvezel zijn ze ook goed bestand tegen schimmels en mossen. Een ander voordeel is dat de planken ook niet splinteren, wat bij houten vlonderplanken wel kan voorkomen. Onderhoud is bij composiet vlonderplanken nagenoeg niet nodig. Af en toe schoonvegen is alles wat je hoeft te doen. Er is geen olie of beits nodig om de vlonder in goede conditie te houden.

Composiet vlonderplanken zijn er in verschillende kleuren. Hou je van een natuurgetrouwe uitstraling, dan kun je gaan voor bruin. Is modern meer jouw stijl, dan is grijs of zwart een goede optie.

Vlonder met vlondertegels

Als je een vlonder in de tuin wilt aanleggen, zijn vlondertegels ook een idee. Voor een terras in de tuin denken mensen al snel aan betonnen tegels of tegels van natuursteen. Vlondertegels hebben niet alleen een warmere uitstraling, maar zijn ook veel lichter en daardoor eenvoudiger te leggen. Je hebt dus eenvoudig en snel een vlonderterras in je tuin. Vlondertegels zijn er ook van verschillende materialen zoals hout en composiet.

Ook interessant