Inspiratie

Je tuin verwarmen in de winter(tips)

We zitten inmiddels alweer in november en de meeste mensen hebben hun tuin al wel winterklaar gemaakt. Alles wat kapot kan gaan wanneer het gaat vriezen wordt binnen gezet. Uiteraard mag je de kussens van je tuinset of loungeset ook niet vergeten om op te ruimen. Eventuele speelgoed kan opgeborgen worden in de schuur en hiermee is jouw tuin klaar voor de winter. Het kan in de wintermaanden ook genieten zijn om heerlijk in de tuin wat tijd door te brengen. In dit artikel geven wij je een aantal tips hoe je je terras heerlijk kunt verwarmen zodat je deze winter lekker warm in de tuin je vrije tijd kan besteden.

Tuinhaarden

Een staande haard die gemaakt is van vuurbestendig materiaal, oftewel een tuinhaard. Een tuinhaard is verkrijgbaar in onder andere staal, gietijzer, cortenstaal en keramiek. De rook wordt netjes afgevoerd via een lange pijp. Je wilt natuurlijk niet in de rook zitten! Bij de meeste harden is het mogelijk om een mooie grillrooster erbij te kopen. Hiermee kan je naast het genieten van de warmte ook heerlijk vlees, vis of groenten grillen.

Vuurschalen

Wat ook enorm populair is om te hebben is een vuurschaal. Een mooie ronde schaal gemaakt van staal, gietijzer of cortenstaal. Anno 2021 kan je rustig en verantwoord een kampvuur maken in je tuin. Uitermate geschikt om heerlijke marsmallows te roosteren, broodjes te maken of een heerlijk worstje.

Vuurkorfen

Een voorkorf is vaak gemaakt van gietijzer waarin je houtblokken kunt stoken. Hierdoor creeer je een sfeervol vuurtje om heerlijk bij te zitten tijdens de koude wintermaanden. Waar een vuurschaal soms iets te groot is kan een vuurkorf een heerlijk alternatief zijn voor je tuin. Net als bij de andere tips hierboven kan je ook voor de vuurkorf een grillrooster kopen. Tijd om te grillen!

Vuurtafels

De vuurtafel kom je ook steeds vaker tegen in de Nederlandse tuinen. Het gaat om een ‘gewone tafel’ met in het midden een brander. Ideaal om bij je loungeset te plaatsen. De vuurtafel kan je gewoon als tafel gebruiken en je verwarmt lekker op door in het midden de brander aan te zetten. Een vuurtafel brandt niet op houtblokken, het werkt alleen op gas.

Ook interessant